Gizemli Karakter Halbrand

Gizemli Karakter Halbrand

 

Spoiler Uyarısı

Güç Yüzüklerinin Halbrand'ı Nereden Geliyor?

Halbrand, halkının bir kralı olmadığını ve evlerinin yok edildiğini söyledi. Orklar evlerini yağmaladı ve küller içinde bıraktı. (Orkların bunu başka bir şehre yaptığını zaten gördük.) Ve Halbrand nereden geldiğini belirtmemiş olsa da, güneyden gelmesi muhtemel görünüyor. Galadriel'in bile bilmediği bir şey biliyor - ”düşman" güney topraklarında. Mesela bu bilgiyi hiçbir elf bilmiyordu. Halbrand'a güvenme konusunda şüphelerim var. Yalan söyleme ihtimali var. İlerleyen bölümlerde göreceğiz.


Halbrand ve Gemisi Nereye Gidiyordu?


Erkeklerin bu yöne doğru yelken açabilecekleri tek yer Númenor'dur. Bu yer, Valar'ın Birinci Çağ'da Karanlık Lord Morgoth'u yenmeye yardım eden adamlar için özel olarak yarattığı adadır. Gösterinin gerçekleştiği İkinci Çağ boyunca erkeklerin en büyük krallığıdır.



Halbrand'ın Kolyesinin Anlamı nedir?


Kesenin içinde bir adet şişe görünüyor. (Elfler, orklar ve entlerin kendilerine ait olanları var) Peki ya kolyedeki sembol? Kayıp kralı mı ? Yaşadığı yer mi ? Kurt mu ? Yaratık mı ? Bunu tam olarak anlayamıyoruz.

Kolyedeki sırrı Galadriel'in bilmesini istemediğine tanık olduk. Söylememesinin nedeni Galadriel'in onun kim olabileceğini bilecek olması ya da sadece Galadriel'in bilmesini istememesi. Sanırım kolye onunla ilgili detayları ortaya çıkarıyor.




Halbrand Kahraman mı, Kötü Adam mı?


Halbrand Galadriel'in gemi enkazına binmesine yardım etti. Bununla kalmadı ve onu denizin derinliklerinde boğulup ölmekten kurtardı. Eğer kötü bir insan olsaydı bir elf kurtarır mıydı ? Erzakların kendisine yetmesini istediği için gemideki arkadaşlarını kurban etmiş olabilir miydi? Aklımda iki çeşit soru var. Bu kişi Galadriel'in aradığı kötü adam Sauron bile olabilir. 




Halbrand Kılık Değiştirebilen Sauron Olabilir mi ?




Sauron, kötülüğü Dünya'ya yaymak için şekil ve kimlik değiştirir. Önce başkalarının güvenini kazanır daha sonra zihinlerine kötülük eker. Sauron başkalarının iradesini kendi amaçlarına göre şekillendirebiliyor. En ölümcül yaratıkları bile kontrol edebiliyor. Mesela Deniz Canavarı.


Dizide canavarın gemiye saldırmasına sebep olacak kişi Sauron olabilir ve yine bu saldırıdan kurtulacak kişi Saurondur. Ayrıca Sauron Númenor Krallığının onun karşısında büyük bir engel olduğunu biliyor. Ayrıca düşmanın güney topraklarında yaşadığınıda biliyor.


Ve eğer Halbrand, Kralı Morgoth'un uzun zaman önce devrildiğini ve şimdiki zamana kadar Hüküm Dağı'nın ateşlerinin yakınında kendi kalesini inşa etmeye başlamış olan Sauron ise, ikinci bölümde Galadriel'e söylediği her şey tamamen farklı bir anlam taşır. 



"Halkımın bir kralı yok.” - Halbrand



Kendini Sauron'u öldürmeye adamış Galadriel'i kurtarak güvenini kazanmak istemesi gayet makul. Sadece onun güvenini kazanmakla kalmayıp tüm elflerin güvenini kazanmış olacak. Sauron, düşmanlarına yaklaşarak ve onları içten fethederek ilerler. Sauron ve Galadriel birbirlerine nefretle bağlılar.  Neler olacağını hep birlikte izleyip göreceğiz.

1 yorum