Sauron'un Gizemli İşaretinin Anlamı

Sauron'un Gizemli İşaretinin Anlamı

  




Sauron dizi başlar başlamaz damgasını vurdu. Bu gizemli işaretin kötülüğün bir alameti olduğunu söyleyebilirim. Ne anlama geldiğini ilerleyen bölümlerde öğrenecek olsak bile düşünmeden edemiyoruz.

Spoiler Uyarısı



SAURON'UN GİZEMLİ İŞARETİ NE ANLAMA GELİYOR ?

Galadriel'in kardeşinin öldüğü sahnede derisine kazınmış şekilde gördük. Sauron onu işaretlemişti. En bilge kişi bile bu işaretin ne olduğunu çözememişti. Galadriel Forodwaith kalesine Sauron'u avlamaya gittiğinde yine o şekli gördü. Bu da demek oluyor ki Saruton'un bu işareti bu sezonun kilit noktası.



Bu Gizemli Sauron Sembolü Ne Anlama Geliyor?

Galadriel'in ilk seslendirmede belirttiği gibi, aralarında en bilge olanlar bile Sauron'un sembolünün ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Ama burada yani Nerdist'te her zaman neler olup bittiğine dair keskin ve akıllı bir teorisi olan biri vardır. Bu sefer Matt Caron, Sauron'un imzasının Kıyamet Dağı'na bağlanan bir tür harita olduğuna inanıyor. Bu sembolü yana doğru çevirip Orta Dünya haritasına yerleştirirseniz, Mordor'un üç sıradağıyla aynı hizaya gelir. Ve elbette, Kıyamet Dağı ortadaki zirvedir..



Enteresan. Galadriel kalan Orklar'ın onun peşinden gitmesi için Sauron'un bu izi bıraktığını söylüyor. Sauron, Mordor'a gitmeden önce kuzeye gitti, bu yüzden sembolü o buzlu yerde bulması gayet mantıklı. Aşağıdaki Orta Dünya Atlası haritasında daha iyi görebilirsiniz.




Hayranların bildiği gibi, Mordor Sauron'un ana üssü. Bu teori Güç Halkalarında ortaya çıkacak mı? Belki. Başka bir karanlık anlam olabilir ya da sadece Sauron'un ilk bölümün başında giydiğini gördüğümüz kaskın bir oyunu olabilir. Her iki durumda da, diziyi izliyor ve gerçek anlamını merak ediyoruz.