Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzüklerinde ilk Sezon Ölen Karakterler

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzüklerinde ilk Sezon Ölen Karakterler


Spoiler Uyarısı
Sadoc Burrows


Ne yazık ki, Harfootların lideri Sadoc Burrow, Güç Yüzükleri'nin ilk sezonunda öldü. Sadoc Burrows, Harfootların kurallarla yaşaması gerektiğine inanan, ancak halkının iyiliği kendiside kuralları çiğneyebilen bilge bir liderdi. Nori Brandyfoot ve ailesini, aralarına bir yabancı getirmesine rağmen aralarından kovmadı ve büyücü olduğunu bildiğimiz kişiye karşı meraklı ve nazikti. Sadoc Burrows ayrıca yıldızlar ve doğa işaretleri hakkında da büyük bir bilgiye sahipti.

Sadoc'un Nori, annesi ve Poppy ile yola çıkarken gerçek doğasını görmeye başlamıştık. Ama ne yazık ki ölüm, Yüzüklerin Efendisi serisinde bildiğimiz durumdur. Sadoc Burrows, Sauron'un kültistleri ile Harfootlar arasındaki bir çatışmada, Yabancı büyücüyü kurtarmaya çalışırken öldü. Gerisi kurtuldu, ama Sadoc ormanda öldü. Şüphesiz, Harfootlar tarafından onurlu bir karakter olarak hatırlanacak.


Beyaz Pelerinli Kültler


Beyaz pelerinli Sauron tarikatı vaat ettikleri lideri Greenwood'da bulamadı. Bunun yerine, bir Istar veya büyücü keşfettiler. Sauron'un tarikatı liderlerini bulduklarına gerçekten inanmak istedi ve hatta görünüşe göre onu anılarını ve güçlerini ortaya çıkarmaya ittiler. Harfootları yardımı ve sihirbazın büyüsüyle yok oldular.

Tamamen yok oldukları görülüyor. Ama ölümleri büyüleyiciydi ve çok fazla büyü içeriyor gibiydi. Yok edildiklerinde, formları Yüzüklerin Efendisi filmlerinden Ölüler Ordusu'nun formlarını anımsatıyordu. Beyaz pelerinli tarikatın Güç Yüzükleri'nin ikinci sezonunda bir şekilde geri dönüp dönmediğini görmek ilginç olabilir.


Galadriel'in Kardeşi: Finrod


Galadriel'in kardeşi Finrod, Güç Halkalarında ölen ilk büyük karakterdi. Finrod bilge bir elfti ve bir Galadriel'e sağlam bir öğütler vermişti. Fakat Finrod, Morgoth'a karşı Gazap Savaşı'nda savaşmaya çağrıldığında hayatlarıyla ilgili her şey değişti. Finrod, Morgoth'tan kurtulmasına rağmen, kötülüğün Orta Dünya'dan tamamen yok olmasını sağlamak için kötü lord'un yardımcısı Sauron'u avlamaya kararlıydı. Fakat Galadriel'e göre Sauron onu önce buldu ve katletti.


Kral Tar-Palantir

Númenor'un Kraliçesi Míriel için zor bir ilk sezon oldu. Güney Toprakları'nı birleştirmek ve Orklar'ı durdurmak için Orta Dünya'ya yaptığı seyehat, Kıyamet Dağı'nın yükselişine ve halkının çoğunun ölümüne neden oldu. Döndükten sonra, başka bir trajedi onu karşıladı o da babası Kral Tar-Palantir'in ölümü.